Partidul Social Democrat se confruntă cu o nouă demisie răsunătoare. Marian Sârbu a părăsit şi el PSD, după ce alţi cinci parlamentari au făcut un gest similar, în urma Congresului formaţiunii. Printre ei se află şi senatorul Cristian Diaconescu. Marian Sârbu e nemulţumit că unii dintre colegi îi cer să fie împotriva propriilor convingeri. Asta în condiţiile în care PSD se pronunţă împotriva legii salarizării unice şi a legii pensiilor, documente la care fostul ministru al Muncii a avut o contribuţie majoră. De partea sa, preşedintele PSD, Victor Ponta afirmă că a înţeles punctul de vedere al lui Marian Sârbu, dar că partidul nu poate susţine legile pensiilor şi salarizării unitare.
Partidul Social Democrat se confruntă cu o nouă demisie răsunătoare. Marian Sârbu (audio) a părăsit şi el PSD, după ce alţi cinci parlamentari au făcut un gest similar, în urma Congresului formaţiunii. Printre ei se află şi senatorul Cristian Diaconescu.
Marian Sârbu e nemulţumit că unii dintre colegi îi cer să fie împotriva propriilor convingeri. Asta în condiţiile în care PSD se pronunţă împotriva legii salarizării unice şi a legii pensiilor, documente la care fostul ministru al Muncii a avut o contribuţie majoră.
"Am avut o discuţie foarte calmă cu domnul Victor Ponta, în timpul căreia am arătat care sunt opiniile mele în legătură cu ceea ce s-a întâmplat, mai ales în ultimul an şi că din multe puncte de vedere, legile pe care le-am promovat în timpul în care am fost ministru al Muncii – şi mă refer cu precădere la Legea salarizării, la Legea pensiilor – s-au situat adeseori într-o anumită contradicţie cu poziţia partidului", explică Sârbu.
"Nu aş putea să am eficienţă în domeniul social, de care mă ocup de 16 ani în partid, în condiţiile în care chiar uneori din partea unora dintre colegi mi se cere să fiu împotriva propriilor mele idei", spune Marian Sârbu. @