Piețele europene au incheiat saptamana in creștere, ajutate de datele macroeconomice pozitive și de avansul inregistrat de prețurile la metale și materii prime, pe fondul scaderii cursului dolarului și a revenirii apetitului pentru risc al investitorilor. Marea Britanie a ieșit din recesiune in al patrulea trimestru al anului trecut, creșterea economica inregistrata depașind așteptarile medii ale economiștilor.
Produsul intern brut al țarii a crescut cu 0.3% fața de al treilea trimestru, fața de estimarile preliminare de 0.1%, in condițiile in care așteptarile analiștilor economici indicau o creștere de doar 0.2%. Revizia de doua zecimi de procent a provenit in principal de la creșterea cu 0.5% a serviciilor, acestea inregistrand cel mai mare avans trimestrial de dupa primul trimestru al anului 2008. Intr-un raport separat, prețul la locuințe in Marea Britanie a scazut in februarie pentru prima data in ultimele 10 luni, pe fondul creșterii nivelului taxelor aplicabile tranzacțiilor imobiliare.
Inflația din zona euro a inregistrat in luna ianuarie cea mai mare creștere din ultimul an, datorita avansului prețurilor la combustibili. indicele prețurilor de consum a crescut cu 1% fața de ianuarie 2009, dupa creșterea de 0.9% din decembrie. Fața de luna anterioara, nivelul prețurilor a scazut cu 0.8% in ianuarie. Piețele europene au incheiat saptamana in creștere, ajutate de datele macroeconomice pozitive și de avansul inregistrat de prețurile la metale și materii prime, pe fondul scaderii cursului dolarului și a revenirii apetitului pentru risc al investitorilor. Marea Britanie a ieșit din recesiune in al patrulea trimestru al anului trecut, creșterea economica inregistrata depașind așteptarile medii ale economiștilor.
Produsul intern brut al țarii a crescut cu 0.3% fața de al treilea trimestru, fața de estimarile preliminare de 0.1%, i