Primul jetpack destinat publicului larg a intrat în producţie la Martin Aircraft Company şi urmează să fie lansat pe piaţă în scurt timp, informează Daily Mail.
Dimensiunile sale sunt de 1,5 metri înălţime, 1,7 metri lăţime, şi 1,5 metri lungime, iar sistemul foloseşte de două elice pentru a ridica pilotul de la sol.
Richar Lautner, CEO-ul Martin Aircraft Company, speră ca jetpack-ul să-şi găsească clienţi atât în rândul serviciilor de stat, cât şi în cadrul armatei sau cumpărătorilor particulari.
Capacitatea rezervorului combustibil este de aproape 20 de litri, însă consumul aparatului este de 40 de litri pe oră, deci rezultă o autonomie de doar 30 de minute de zbor. Regulamentele autorităţilor aeriene limitează viteza maximă la 100 de km pe oră, astfel încât un jetpack poate zbura cu rezervorul plin aproximativ 50 de km pe oră.
Greutatea echipamentului este de aproximativ 115 kg fără combustibil, iar sarcina pe care o poate transporta este de aproape 128 kg.
Jetpack-ul este conform standardelor americane de zbor şi cumpărătorii nu vor avea nevoie de un brevet de pilot, însă vor trebui să participe la programul de pregătire de la Martin Aircraft înainte de recepţia produsului. Primi 10 clienţi se vor deplasa la sediul companiei pentru curs, adică în Noua Zeelandă.
Printre echipamentele de siguranţă se numără o cuşcă de protecţie, o paraşută, iar nici o pală de elice nu este expusă pentru a evita accidentările. Martin Aircraft vrea să asambleze 500 de jetpack-uri pe an şi să le vândă cu aproximativ 76.000 dolari bucata. (V.M.)
Primul jetpack destinat publicului larg a intrat în producţie la Martin Aircraft Company şi urmează să fie lansat pe piaţă în scurt timp, informează Daily Mail.
Dimensiunile sale sunt de 1,5 metri înălţime, 1,7 metri lăţime, şi 1,5 metri lungime, iar sistemul foloseşte de două elice pentru a ridica p