Şaizeci de familii de tineri din Cisnădie au repartiţii în blocurile ANL inaugurate în toamnă, dar nu se pot muta pentru că nu au utilităţi.
Deşi nu beneficiază de utilităţi, tinerii care au primit festiv cheile toamna trecută au semnat de atunci contractele de inchiriere şi îşi plătesc lunar obligaţiile, chiar dacă nu pot să locuiască în ele. Într-un protest, oamenii acuză Primăria de „neglijenţă crasă" dar în acelaşi timp se tem să îşi dea numele. „Cisnădia este un oraş mic. Noi, cei care am aplicat pentru a locui în ANL-uri suntem oameni cu venituri modeste şi situaţii critice iar puterea Primariei este deosebit de mare şi domnul Krech nu este tocmai cel mai iertator lider" spun cisnădienii în protest.
Cum blocurile nu au fost branşate la reţeaua de electricitate şi gaz, cele 60 de familii nu au altă soluţie decât să plătească atât chiria simbolică pentru locuinţele ANL, cât şi chiria pentru locul în care stau în prezent. „Nu ne-am putut muta acolo din cauza că sunt făcute doar instalaţiile interioare dar nu şi branşamentele. Chiria a fost de 79 de lei iar acum, începând cu luna ianuarie este de 83 de lei . In plus am plătit proiectele de gaz la bucătarii câte 200 de lei de familie in speranta că ne vom muta mai repede dar se pare că ne vom muta mult mai târziu" au susţin protestatarii, care se semnează cu cisnadieanl@yahoo.com, adresa de email, pe care şi-au făcut-o special ca să comunice cu presa.
Nu sunt bani
Primarul din Cisnădie, le dă dreptate dar aruncă pisica în curtea ANL-ului şi a Guvernului. "Nu sunt bani. Ce a ţinut strict de noi, apa şi canalul s-a rezolvat. Ne străduim să rezolvăm problema dar după cum ştiţi fondurile de investiţii sunt blocate de guvern. Noi suntem în legatură permanentă cu cei de la gaz şi curent. Când ni se vor debloca fondurile, în doua trei săptămâni se va rezolva şi durerea asta mare a Cisnădiei" a s