Uniunea Europeană susţine Elveţia în diferendul cu Libia privind vizele Schengen, dar speră ca problema să fie reglată repede pe cale diplomatică, a declarat la Bruxelles preşedinţia spaniolă a UE. Problema între Elveţia şi Libia privind accesul cetăţenilor Schengen pe teritoriul Libiei a fost discutată în cadrul Consiliului Afaceri Interne la Bruxelles, în prezenţa Elveţiei, transmite corespondentul RFI la Bruxelles, Mihaela Gherghişan. Decizia unilaterală a Elveţiei de a crea o listă de 180 de nume de oficiali libieni al căror acces pe teritoriul confederaţiei nu este binevenit a stârnit supărarea Libiei, care a răspuns printr-o măsură reciprocă. Aceasta afectează întregul spaţiu Schengen, dar UE s-a arătat solidară cu Elveţia, care nu s-a dovedit a fi luat o măsură ilegală.
Uniunea Europeană susţine Elveţia în diferendul cu Libia privind vizele Schengen, dar speră ca problema să fie reglată repede pe cale diplomatică, a declarat la Bruxelles preşedinţia spaniolă a UE.
Problema între Elveţia şi Libia privind accesul cetăţenilor Schengen pe teritoriul Libiei a fost discutată în cadrul Consiliului Afaceri Interne la Bruxelles, în prezenţa Elveţiei, transmite corespondentul RFI la Bruxelles, Mihaela Gherghişan (audio).
Decizia unilaterală a Elveţiei de a crea o listă de 180 de nume de oficiali libieni al căror acces pe teritoriul confederaţiei nu este binevenit a stârnit supărarea Libiei, care a răspuns printr-o măsură reciprocă.
Aceasta afectează întregul spaţiu Schengen, dar UE s-a arătat solidară cu Elveţia, care nu s-a dovedit a fi luat o măsură ilegală.
Într-adevăr, în baza Tratatului Schengen, un stat membru poate refuza accesul unor persoane pe care le consideră periculoase sau nedorite.
Faptul că Elveţia nu s-a consultat cu partenerele sale europene nu este un element comentat la Bruxelles, dar el a stârnit totuşi supărarea m