Orădenii hotărâţi să-şi unească destinele chiar şi în plină criză sunt atenţi la fiecare bănuţ cheltuit. Perechile care nu au renunţat la planurile de nuntă fac economie la sânge şi renunţă la lucrurile care nu sunt strict necesare.
Călin şi Teodora s-au hotărât să se căsătorească anul acesta şi o vor face indiferent de situaţia economică. „Noi vom face nunta anul acesta. Nu ne-am pus problema că nu o să putem din cauza banilor. O să avem 150 de invitaţi, care vor fi prieteni şi rude foarte apropiate, iar meniul ne va costa aproximativ 150 de lei pe persoană. Noi zicem că o să iasă bine”, spune Călin Paşa, viitor mire.
Contracte puţine
Reprezentanţii firmelor care se ocupă cu organizarea nunţilor sunt optimişti şi spun că, deocamdată, nu au avut cazuri de tineri care să fi renunţat la planuri. Recunosc însă, că cei care fac nuntă sunt foarte atenţi atunci când vine vorba de bugetul alocat evenimentului. „Nu avem cazuri în care mirii şi-au amânat nunta din motive financiare. Sunt cupluri care au un anumit buget pe care nu vor să-l depăşească, ceea ce este foarte bine. Aşa ştim şi noi în ce sumă ne încadrăm”, spune Camelia Prodea, organizator de nunţi.Orădeanul Dani Turdean, care se ocupă cu fotografiatul şi filmatul nunţilor, spune că numărul contractelor s-a înjumătăţit. „Dacă anul treut au fost la mine la vizionare 60 de miri şi am încheiat 50 de contracte, anul ăsta am avut 50 de miri şi am făcut doar 30 de contracte”, recunoaşte Dani. El spune că mulţi miri preferă acum fotografii care lucrează la negru, pentru că sunt mai ieftini.
„Am un coleg care asigură sonorizarea la nunţi şi lui îi merge cel mai prost. El merge pentru 350 de euro, cu factură şi drepturile de autor plătite şi sunt alţii care merg la negru pentru cel mult 250 de euro, dar fără taxe de autor”, recunoaşte orădeanul.
Târg de nunţi la Antonio Alexe
Tinerii c