Oţetul de mere este un excelent antibiotic şi detoxifiant natural, ajută digestia şi, în plus, dizolvă depozitele de grăsime. Însă acest „rezervor“ de substanţe nutritive aduce şi alte beneficii organismului.
În oţetul de mere se păstrează aproape toate mineralele conţinute de fructe: calciu, sodiu, fosfor, siliciu, clor şi o serie de microelemente. De asemenea, acest remediu conţine potasiu, element important pentru buna funcţionare a sistemului cardiovascular şi a celui nervos. Alte două elemente din oţetul de mere, magneziul şi fierul, au efecte favorabile asupra sistemului imunitar şi contribuie la întărirea oaselor. De asemenea, numeroasele vitamine (C, B1, B2, B6), enzimele, izoflavonoidele şi acizii organici din compoziţia oţetului de mere au capacitatea de a preveni infecţiile.
Indicat pentru scăderea în greutate
Nu mai este un secret faptul că, la persoanele supraponderale, oţetul de mere contribuie la pierderea treptată în greutate. O serie de substanţe, precum acidul acetic, vitaminele B6 şi C, împreună cu mineralele, printre care magneziul şi fierul, prezente în compoziţia oţetului de mere, stopează depunerea grăsimilor în organism şi reduc nivelul celor existente.
Este important ca supraponderalii să bea zilnic, la prânz, câte două linguriţe de oţet de mere într-un pahar cu apă. De asemenea, oţetul de mere este indicat persoanelor cu risc crescut de ateroscleroză, deoarece administrarea regulată a acestui remediu împiedică depunerea grăsimilor pe vasele de sânge. Se recomandă câte două linguriţe de oţet de mere, adăugat într-o cană cu ceai din fructe de pădure, înaintea meselor principale. Leacul se bea lent, înghiţitură cu înghiţitură.
Are efect revigorant
Oţetul de mere este indicat şi în atenuarea stărilor de oboseală şi în combaterea constipaţiei sau crizelor biliare. În astfel de afecţiuni, specialiştii recomandă c