Stilul de viata dus de preotii egipteni ii ucidea usor dar sigur, arata o cercetare recenta, acestia consumand hrana zeilor, respectiv ofrandele oamenilor, aduse de trei ori pe zi.
Mancarea din abundenta, in care grasimile animale erau la loc de cinste, facea ca ei sa sufere de boli cardiovasculare si sa moara, in final, de boli ale inimii, spun oamenii de stiinta de la Universitatea Manchester, care au cercetat mumiile lor si hieroglifele de pe peretii templelor.
Practic, alimentatia lor, care abunda in carne de vita, paine, prajituri si mari cantitati de vin sau bere, este echivalentul junk food-ului din zilele noastre, relateaza The Telegraph. Si cantitatea de sare era foarte ridicata, din moment ce aceasta era folosita pentru a face carnea sa reziste cat mai mult, se mentioneaza in raportul aparut in The Lancet.
Aproape toate cele 22 de mumii ale preotilor cercetate de oamenii de stiinta prezentau semne de boli cardiovasculare sau de inima, ceea ce sugereaza ca in randul preotilor speranta de viata nu era mai mare de 40 - 50 de ani.
Asta, in timp ce egiptenii de rand mancau mai cu seama legume si fructe. Potrivit cercetatorilor, ateroscleroza e o boala straveche si in niciun caz una a secolului XX, asa cum se spune.
Stilul de viata dus de preotii egipteni ii ucidea usor dar sigur, arata o cercetare recenta, acestia consumand hrana zeilor, respectiv ofrandele oamenilor, aduse de trei ori pe zi.
Mancarea din abundenta, in care grasimile animale erau la loc de cinste, facea ca ei sa sufere de boli cardiovasculare si sa moara, in final, de boli ale inimii, spun oamenii de stiinta de la Universitatea Manchester, care au cercetat mumiile lor si hieroglifele de pe peretii templelor.
Practic, alimentatia lor, care abunda in carne de vita, paine, prajituri si mari cantitati de vin sa