Restaurantul-castel situat pe strada Academiei nr. 39 -41 este locul unde poţi savura preparate regeşti. Dacă vrei să te simţi ca într-un castel medieval, atunci nu trebuie decât să îţi faci revervare cu 24 de ore înainte la Excalibur, să-ţi iei prietenii şi să intraţi într-o poveste cu domniţe şi cavaleri.
În Bucureşti dacă vrei să renunţi la etichetele de politeţe şi să te înfrupţi din mâncare cu mâna o poţi face într-unul dintre restaurantele Excalibur. Iar dacă vrei să te simţi ca într-un castel medieval, atunci nu trebuie decât să îţi faci revervare cu 24 de ore înainte, să-ţi iei prietenii şi să vă distraţi în localul de pe Academiei.
Restaurantele marca Excalibur au prins viaţă acum cinci ani în Târgu Mureş. Primul local s-a născut din dorinţa patronilor Monica şi Lukacs Lorand de a aduce şi în România tavernele în stil medieval. Astfel după ani de documentări şi multe plimbări în toată Europa au decis să deschidă şi în Bucureşti o tavernă (în Bdul Kogălniceanu), dar şi un castel (pe strada Academiei).
Hrube ca pe vremea lui Arthur
Încă de la intrare poţi considera că te scufunzi în istorie şi că uiţi de prezent. Holul strâmt şi scăldat în semi-întuneric te duce cu gândul la hubrele din vremea regelui Arthur. Încăperea din subteran este foarte primitoare iar atmosfera medievală, liniştea, decorurile şi ospătarii deghizaţi în cavaleri sau domniţe te fac să intri în poveste.
Mesele şi scaunele mari, grele, din lemn masiv, săbiile şi steagurile de pe pereţi, cărămida cu un fin strat de mucegai, piatra de pe jos, dar mai ales tavanul pictat cu imagini care reprezintă figuri ostăşeşti medievale, nu pot decât să-şi creeze impresia de legendă.
Pe mesele de lemn te aşteaptă frumos aranjate farfurii de lut, şerveţele în suport tot din lut, trei cupe cu mujdei de usturoi şi sos tartar, care nu sunt incluse în meniu.