Podele lustruite, bolnavi curaţi şi parfumaţi, cearşafuri imaculate şi fără găuri, asistente drăguţe şi atente cu bolnavii, toate acestea au făcut parte din repertoriul de protocol cu care angajaţii Spitalului de Urgenţă Craiova s-au pregătit pentru vizita lui Adrian Streinu-Cercel.
Vestea vizitei la Craiova a Secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, i-a scos vineri din amorţeală pe angajaţii Spitalului de Urgenţă Craiova. Medicii, asistenţii, infirmierele şi femeile de la curăţenie au intrat în priză de la prima oră a dimineţii ca să facă o impresie bună reprezentantului Ministerului Sănătăţii. Cel mai mult au avut de lucru îngrijitoarele (cum sunt denumite oficial femeile de serviciu). Acestea au făcut curăţenie prin toate colţurile secţiilor, cuprinse de o poftă febrilă de muncă, nemaîntâlnită de ani buni în spitalul craiovean.
Şi dacă într-o zi obişnuită îngrijitoarele erau flori rare prin spital, acum pe fiecare etaj activau câte două, dotate unele cu mături, altele cu mopuri şi găleţi. Nici secţiile nu scăpaseră de curăţenia generală. Din saloane nu mai răzbătea mirosul greu de transpiraţie sau de picioare murdare, ci un parfum floral, iar bolnavii, proaspăt spălaţi, se odihneau în sfârşit pe cearşafuri curate. Medicii şi asistentele scoseseră de la naftalină bonetele şi măştile tot de ochii reprezentantului ministerului, ca să vadă acesta cum respectă ei carantina, şi tot de ochii lui îşi petreceau mult mai mult timp prin saloane. Copleşiţi de atâta atenţie, pacienţii nu mai înţelegeau ce se întâmplă.
Bolnavii au rămas fără medicamente
Şi cum este normal într-un spital aflat sub carantină, rudele bolnavilor nu au mai avut voie să intre în unitatea medicală. Agenţii de pază de la principalele căi de acces s-au proţăpit ţanţoşi în faţa oamenilor care nu voiau să priceapă de ce, dintr-odată, nu li