Bucătarii străini din Banat se întrec în bucate care mai de care mai speciale. Coadă de taur, biban mediteranean, calamar umplut cu mazăre sau supă de peşte cu salată verde sunt doar o parte din delicatesele servite.
Papilele gustative ale bănăţenilor se pot delecta, pe lângă sărmăluţe şi mămăliguţa românească, şi cu preparate delicioase din bucătăria internaţională. Maeştrii bucătari se străduiesc nu doar să dea un gust special bucatelor, ci şi să le servească aşa cum trebuie.
Coada de taur la Timisoara
Timişorenii au fost luaţi prin surprindere de oferta celui mai nou restaurant deschis în oraş. Antonio Martinez Rubia, un bucătar cu o experienţă de 25 de ani în spate, a adus preparatele spaniole direct pe mesele timişorenilor. Una dintre mâncărurile cele mai deosebite pe care Antonio le pregăteşte este coada de taur. „Se pune totul crud. E ca un fel de tocăniţă cu usturoi, cu ceapă, ulei de măsline, care este fundamental pentru gătit în Spania, roşii, ardei, foi de defain, vin spaniol", a spus Antonio Martinez.
Supa de peşte oriental
Arădenii sunt daţi pe spate de bucătăria chinezească. Un preparat care are trecere mare printre gurmanzi este o supă specială de peşte, făcută după o reţetă specifică zonei Shanghai, o reţetă despre care se spune că se transmite din tată în fiu. „Este o supă clară, cu salată verde, o combinaţie mai puţin obişnuită pentru noi", povesteşte Uliana Petrescu, reprezentanta restaurantului. Aceasta a mai povestit că supa mai are în ea gomboţi din carne de peşte, diferite soiuri combinate, astfel ca gustul să fie unul desăvârşit.
Francezii dau lecţii culinare
La Hunedoara, uneltele lui Jean Louis Pepino, un maestru bucătar stabilit la Deva, sunt peste 110 condimente şi circa 3000 de reţete culinare. În micul său restaurant, meniul propus de francez dezamors