Este una dintre cele patru femei director ale ACR din ţară, iar în prezent conduce trei filiale şi are în subordine peste 20 de bărbaţi.
Meseria sa de bază este cea de jurist, însă în prezent este directorul ACR Buzău,vicepreşedinte al Crucii Roşii Buzău şi consilier municipal. După absolvirea facultăţii, Mariana Giugula s-a angajat ca salariat civil la unitatea militară din Boboc, apoi a ajuns să lucreze în Parlamentul României. Din anul 2001este director la ACR Buzău şi este membră în consiliul de conducere al ACR central.
„Este o instituţie la care am acceptat să vin din plăcere pentru că nu este o meserie foarte uşoară, mai ales că lucrez numai cu bărbaţi. La început m-au trimis să fac cozonaci după două săptămâni. Dar m-am dus acasă, m-am privit în oglindă şi mi-am zis că nu trebuie să cedez şi am luat-o de la capăt. Aici este o lume a bărbaţilor, dar eu consider că am învins, mai ales că atunci erau doar două femeie pe ţară la ACR", îşi aminteşte Mariana Giugula.
După reacţiile primite din partea colegilor săi s-a sfătuit cu colega sa din ţară, care a încurajat-o şi a sfătuit-o să meargă mai departe. După doi a reuşit să aducă filiala ACR Buzău de pe locul 39 pe locul opt, iar acum după aproape nouă ani este în primele trei pe ţară. Acum este şefa ACR pe trei judeţe, pe lângă Buzău având sub conducere şi Vrancea şi Ialomiţa.
„În Vrancea am reuşit să deschid o şcoală de şoferi pe care nu o mai avea de 17 ani, iar la Ialomiţa am reuşit să repun pe picioare filiala", ne-a spus directorul. Acum are în subordine 22 de bărbaţi pe care a reuşit să îi facă să înţeleagă că şi o femeie poate conduce o asociaţie. „La început am fost dezamăgită de reacţia lor, însă odată cu trecerea timpului i-am atras de partea mea. Iniţial le-a fost teamă că vor fi conduşi de o femeie, mai ales că eu le-am trasat nişte reguli şi le-am spus că în primul rând trebu