Comasările care ar putea avea loc odată cu începutul anului şcolar 2010 - 2011 nu sunt deloc pe placul părinţilor şi a sindicatului salariaţilor din învăţământ. Având în vedere că este vorba despre elevi cu vârste mici, din clasele I-VIII, principalul motiv din cauza căruia au apărut nemulţumiri este distanţa mai mare de acasă până la unităţile de învăţământ unde ar urma să fie mutaţi copiii, precum şi problemele care ar putea apărea din cauza schimbării mediului şcolar. În plus, părinţii spun că au investit şi bani în modernizarea claselor în care odraslele lor învaţă acum.
Chiar dacă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa au precizat că distanţa dintre şcolile care urmează să se desfiinţeze şi cele la care vor fi transferaţi copiii nu este una foarte mare, totuşi părinţii altcumva văd problema. De cele mai multe ori, nu pot decât să ducă elevii la şcoală, iar de întors acasă trebuie să se întoarcă singuri. Iar astfel de cazuri se întâlnesc destul de frecvent şi în ciclul primar.
Până la această oră, patru şcoli din municipiul Constanţa sunt propuse pentru comasare. Este vorba despre Şcoala cu clasele I-VIII nr. 6 - „N. Titulescu", Şcoala nr. 36 - „D. Ştiubei", Şcoala nr. 2 şi Şcoala cu clasele I-VIII „I. L. Caragiale".
Drum mai lung cu un km şi jumătate, din cauza comasării
Cei mai revoltaţi, şi care deja au şi protestat în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean sunt părinţii ai căror copii învaţă la Şcoala nr. 6. Aceştia ar urma să fie mutaţi la Şcoala nr. 12 - „B. P. Haşdeu". Distanţa doar dintre aceste două unităţi de învăţământ este de aproximativ 600 de metri, la care se adaugă sau se scad alţi zeci sau sute de metri, în funcţie de domiciliul copilului. Problema mare ar fi însă faptul că elevii ar trebui să traverseze atât Bulevardul Tomis, cât şi Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu pentru a ajunge la „noua" şcoală, aspect c