Zimbrăria Neagră de la Bucşani va fi amplu promovată şi introdusă în circuitul turistic naţional. Singura rezervaţie de acest fel din sudul ţării este situată la 20 de kilometri de Târgovişte, este întinsă pe 162 de hectare iar pe teritoriul ei se află 37 de zimbri.
Cine nu a mai văzut niciodată un zimbru, va fi în mod sigur impresionat de alura impozantă, chiar înfricoşătoare a acestui animal nobil. Zimbrul este cel mai mare animal de uscat de pe continentul european. Un zimbru matur ajunge la o greutate de o tonă, la o înalţime de aproape doi metri şi o lungime de până la 2,5 metri.
În momentul de faţă în rezervaţia de la Bucşani se află 37 de zimbri, toţi dintre aceştia fiind născuţi în captivitate. Toţi au nume care încep cu RO, de la România, unele dintre ele fiind de-a dreptul amuzante, de exemplu, Robokap, care se ridică la importanţa numelui său, are apucături de vedetă şi uneori devine agresiv. Cel mai mic zimbru are şase luni iar cel mai în vârsta animal este o zimbroaică de 22 de ani.
Îngrijirea zimbrilor nu este o muncă uşoară. Nu de puţine ori responsabilii parcului au fost nevoiţi să se ascundă sau să fugă cât îi ţineau picioarele pentru a scăpa de furia vreunui mascul fioros.
Rezervaţia de zimbri de la Bucşani, a luat fiinţă în 1983, cand au fost aduşi 16 zimbri din rezervaţia de la Haţeg, dar şi câţiva din străinătate.
Preţuri mici pentru vizitarea rezervaţiei
Pentru a putea admira exemplarele rezervaţiei turistul trebuie să scoată din buzunar numai trei lei, iar dacă cineva doreşte să petreacă mai mult de o zi la zimbrărie este bine de ştiut că în apropiere se găseşte o cabană, clasificată la trei stele, unde cazarea este de asemenea la un preţ mic. Accesul se face pe DN72, pe drumul care leagă Târgoviştea de Bucureşti, prin Comişani. Distanţa de la Târgovişte până la zimbrărie este de aproximativ 20 de kilome