Regizorul a avut emoţii dacă acest gen de umor va prinde la olteni, dar... a prins, iar actorii au considerat piesa lui Oscar Wilde o provocare.
Sala Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea a fost aseară neîncăpătoare. Lume bună, de la oameni îmbrăcaţi în costum, la tineri nonconformişti în blugi şi pulover, cu toţii au venit să urmărească spectacolul „Ce înseamnă să fii onest", de Oscar Wilde. Piesa, o extraordinară comedie care satirizează ipocrizia societăţii londoneze şi care a făcut furori în Marea Britanie, a fost primită cu revelaţie. Dincolo de bisuri, de florile oferite actorilor, de emoţii fireşti trăite sub lumina reflectoarelor, părerile spectatorilor au fost pertinente: Profesoara Marinela Capşa, ne-a declarat: „Am văzut o piesă clasică interpretată într-o manieră în care originalul s-a îmbinat cu replicile inteligente, adaptate zilelor noastre. Jocul tinerilor actorilor a fost de apreciat şi le întrevăd o carieră extraordinară. Regie a fost foarte bună, iar costumele, minunate".
„A fost o provocare"
Directorul şi regizorul piesei, Adrian Roman, a declarat: „Această piesă a fost mai mult decât o promovare, fiind primul spectacol născut, făcut în acest sediu. Am avut mari emoţii să văd dacă acest tip de umor, clasic, englezesc, prinde în Oltenia şi în mare măsură a prins. Am lansat azi la apă o corabie şi îi urez drum bun". Tânărul actor Bogdan Vulpe ne-a zis vizibil emoţionat. „Nu pot să vorbesc pentru că mai sunt oarecum în transă". „Londonezul Algernon", craiovean la origine, Alex Calangiu trăgând nesăţios dintr-o ţigară a afirmat: „Pregătirea spectacolului a durat două luni. Acest rol a fost pentru mine o provocare şi-mi place".
Cel mai modern şi elegant teatru
Teatrul Anton Pann şi-a deschis porţile la 25 septembrie 2009 într-o clădire nouă fiind considerat unul dintre cele mai moderne, ele