Iubeşte culorile şi natura. Se apleacă în special asupra florilor şi grădinii care au devenit o temă predilectă în lucrările sale.
Oniţa Mureşan a avut înclinaţii spre arte încă din copilărie. Pe atunci lucrările sale persistau până când aburii de pe geamuri se transformau în picuri de apă sau pur şi simplu se uscau, sau poate până când caietul de matematică care era plin de la jumatate încolo cu desene se termina.
Ora de matematică mă plictisea îngrozitor aşa că desenam, îmi amintesc că aveam caietul plin cu desene cam aşa, de la jumătate încolo şi nu de puţine ori am fost mustrată şi penalizată pentru asta", îşi aminteşte pictoriţa.
Desenele puerile au facut loc mai târziu lucrărilor adevărate, pe pânză. " "După ce am descoperit culoarea lucurile s-au schimbat, mi-am dat seama că nu mă pot ocupa de altceva decât de pictură"
Astăzi penelelul artistei Oniţa Mureşan imortalizează dimensiunea naturii, în special florile şi grădina. În manieră impresionistă pictoriţa pictează florii supradimensionate şi detalii din grădină. Este atât de absorbită de frumuseţea florilor încât momentan nu îşi apleacă atenţia asupra altor teme." Am avut o perioadă când am încercat să pictez şi altceva, am încercat să merg pe peisaj, dar când mi-am văzut cu colţul ochiului florile mi-am zis: cine mă opreşte să pictez flori? Dacă ar fi să pictez toată viaţa flori asta voi face", mai povesteşte artista.
Cele trei grădini
Pictează flori supradimensionate şi detalii din grădină, preferând pânzele cu suprafaţă mare pentru că întodeauna i-a plăcut libertatea şi spaţiul. Acum lucrează la trei grădini: " Grădina Reginei", " Eden Fruct Oprit" şi "Simfonia Grădinii". " Tablourile mele se încadrează în una dintre cele trei grădini la care lucrez. În « Simfonia Grădinii » tratez latura muzicală a grădinii, deoarece culorile şi compoziţiile au muzicalitate. « Eden Fruc