Botoşăneanul, vicepreşedinte al Asociaţiei de Jeet Kune Do din România, îi învaţă pe elevii săi tehnici deprinse chiar de la asistenţii lui Bruce Lee.
Cătălin Amariei era o mână de om, un copil slab şi timid care nu putea să facă nici măcar educaţie fizică la şcoală şi de care „durii“ cartierului se luau mai mereu. A început să înveţe primele stiluri de luptă la vârsta de 13 ani, din dorinţa de a se apăra de „capacele“ băieţilor de seama lui. Acum, nimeni nu îndrăzneşte măcar să ridice vocea în preajma sa.
„Am început să practic arte marţiale în ’85, când Shotokan şi Qwan Ki Do erau singurele stiluri predate în Botoşani. Pentru că cei din jur se luau de mine, m-am ambiţionat şi am început să învăţ lupte pentru autoapărare“, a spus maestrul Amariei.
În căutarea stilului propriu, Sifu Cătălin a învăţat pe rând Kick-Boxing, Wing Chun, Kali, Brazilian Ju Jitsu, Aikido, Muay Thai, Shaolin Chi Sim Weng Chun, Choy Li Fut, Tai Chi, până a ajuns la arta marţială fondată de Bruce Lee. De cum a vizionat primul film cu Bruce Lee, botoşăneanul a ştiut că Jeet Kune Do este stilul care îi vine ca o mănuşă şi a făcut tot posibilul să înveţe Calea Interceptării Pumnului de la cei mai buni. Bazele acestui stil le-a învăţat de la Bucher Gheorghe. „Artele marţiale au devenit pentru mine un stil de viaţă, o parte din mine“, mărturiseşte botoşăneanul.
Are centura neagră din ’98
Acum are 17 medalii, trei cupe la diverse competiţii zonale şi naţionale de Kung Fu, Karate şi Kick-Boxing, printre care şi un titlu de vicecampion european. În vara lui ’98, Cătălin Amariei a obţinut centura neagră şi tot atunci şi-a deschis la Botoşani o filială a asociaţiei Jun Fan Kuen-Jeet Kune Do (JKD) România.
În 2000, an în care a absolvit Şcoala Naţională de Antrenori, a pus bazele Clubului Sportiv Jun Fan Kuen Botoşani, care în limba chineză