Tânăra în vârstă de 21 de ani este pasionată de handmade, iar pentru a oferi o viaţă mai lungă fructelor, legumelor şi chiar scorţişoarei, Georgiana le transformă în coliere, brăţări sau inele.
Încă de mică a fost pasionată de artă, dar întotdeauna a trebuit să aleagă între carte şi această pasiune. „Când a fost vorba să dau la liceu a trebuit să mă gândesc foarte bine dacă vreau un liceu de artă sau unul unde să se pună accentul pe învăţătură. La facultate, la fel. Încă de la început am ales cartea, pentru a face ceea ce-mi place în timpul liber, fără ca cineva să îmi impună“, îşi aminteşte Georgiana.
A început să transforme fructele şi legumele în bijuterii încă de acum doi ani, după ce a intrat într-un magazin cu produse handmade. „Văzusem o pereche de cercei verzi care mi-au plăcut foarte mult. I-am cumpărat crezând că sunt pictaţi, însă acasă am descoperit, dezamăgită, că de fapt aveau aplicat un abţibild”, povesteşte Georgiana. Atunci s-a gândit să-şi creeze singură bijuterii pictate manual, din fructe uscate sau din lut. Astfel, cojile de portocale, lămâile, fisticul, batoanele de scorţişoară, morcovii, chiar şi pătrunjelul, prind o altă formă şi o altă „viaţă“ după ce trec prin mâinile Georgianei.
Mărţişoare unicat
Pentru că îi plac foarte mult poveştile, Georgiana le transpune pe fiecare obiect creat manual de ea. A făcut până acum sute de obiecte şi chiar dacă în mare parte le-a vândut sau le-a oferit drept cadou, Georgiana încă mai ţine minte povestea fiecăruia.
„Cel mai mult mi-a plăcut o broşă cu Zâna Zorilor. Era prima din ilustraţiile cu poveşti şi am lucrat la ea cinci ore. De asemenea, mi-a mai plăcut Greuceanu“, spune ea. Anul acesta, pentru 1 Martie, a pregătit zeci de modele de mărţişoare unicat, fie create din lut şi pictate manual, fie croşetate. „Vedetele” colecţiei sunt „Coşărel” şi „Coşăriţa”.
Pe