Poliţiştii s-au confruntat în ultimele şase luni cu patru jafuri şi două tâlhării, iar autorii sunt foarte greu de găsit. Cele mai vizate locaţii sunt casele de schimb valutar, magazinele de bijuterii sau poştaşii care de multe ori ajung bătuţi la spital.
În ultimele luni a crescut alarmant numărul persoanelor care găsesc în jaf, soluţia ideală pentru a face rost de bani. Fie că e vorba de o simplă ameninţare cu pistoale de jucărie, folosite doar pentru intimidare, sau despre cazuri grave, în care victimele ajung bătute la spital, jafurile, respectiv tâlhăriile pot fi considerate o afacere.
În judeţul Arad, numai în ultimele şase luni, poliţiştii s-au confruntat cu patru jafuri şi două tâlhării. Trei dintre cazuri au rămas şi astăzi neelucidate, pentru că oamenii legii nu au reuşit să-i identifice pe făptaşi.
Procurorii arădeni au de-a face un un caz suspect: soţ spânzurat și soţie bătută
Cel mai recent jaf, a fost cel de acum două săptămâni când un bărbat a plecat de la o casă de schimb valutar din Chişineu Criş cu 4.000 de euro şi un milion de forinţi. „Casierul casei de schimb a fost abordat şi atenţionat să nu ţipe. I s-a cerut să deschidă casa şi să dezamorseze sistemul de alarmă.Casierul s-a speriat si a făcut cum i s-a cerut”, a explicat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Arad. Hoţul s-a îmbogăţit peste noapte, iar cu toate că poliţiştii spun că sunt pe urmele lui, încă nu l-au identificat.
Jaf la o casă de schimb valutar din Chişineu Criş, judeţul Arad
Cel mai mare jaf din ultima jumătate de an este cel de la Reprezentanţa Ford, din luna august 2009, când doi indivizi mascaţi au spart seiful din incinta societăţii şi au fugit cu aproape 250.000 de lei.
Fără amprente
Potrivit anchetatorilor, hoţii au răvăşit mai multe birouri după ce au forţat uşile de la intrarea în reprezentanţă. Ei au f