„Iar începeţi cu Revoluţia?! Tot scormoniţi în trecut, în loc să vă ocupaţi de prezent şi de viitor... Gata, ne-am săturat de Revoluţie!
Ce-a fost a fost, haideţi să mai privim şi înainte!"
Cunoaşteţi placa: nişte compatrioţi simt nevoia să vorbească şi în numele altora. Cică s-au săturat de Revoluţie. Şi atunci, de ce s-or mai împiedica în paginile cu pricina?! E ca şi cum te-ai supăra că vecinii tăi se uită la Discovery în timp ce tu te hrăneşti cu fotbal şi cu telenovele. Dar numai de-al dracu', uite-aşa, mai dai şi tu câte-o raită pe Discovery, ca să vezi cu ce „îşi pierd vremea" ceilalţi.
Mai există şi categoria celor interesaţi de îngroparea trecutului. Unii au tras la Revoluţie, alţii au dat ordine criminale sau au creat diversiuni mortale. Toţi aceştia sunt asasini sau complici ai asasinilor. Mai există şi categoria celor care se jenează de naivitatea şi de prostia dovedite în acele zile. Printre ei, crainici de la TVR sau reporteri din presa comunistă, devenită „liberă" exact pe 22 decembrie 1989, ora 12.09, când elicopterul Ceauşeştilor s-a ridicat de pe sediul CC al PCR.
Celor sincer saturaţi de Revoluţie le spun doar atât: acest demers istoric nu-i văduveşte de informaţiile, analizele şi comentariile referitoare la prezent şi la viitor. Dosarul „Revoluţia" este, dacă vreţi, un bonus pentru cei care nu uită şi nu iartă.
Nemulţumiţilor din interes le dau o veste proastă: vom continua să investigăm crimele Revoluţiei. Gata, pauza s-a terminat! Multe mistere vechi de 20 de ani vor înceta să mai fie mistere. Multor asasini le vom lipi o etichetă pe frunte: „UCIGAŞ LA REVOLUŢIE". O vom face cu probe indubitabile, aşa cum am procedat în cazurile „Otopeni", „Trosca / MApN" şi „Nuţă - Mihale".
Şi, desigur, vom desluşi firele care i-au legat pe asasini de cei care au comandat măcelul. Aici, deja se strânge cercul. În triunghiul TV