Romtelecom, numarul unu pe piata locala de telefonie fixa, va continua programul de reducere a personalului in ciuda protestelor organizate de sindicate, in conditiile in care concurenta "acerba" de pe piata locala obliga compania sa-si eficientizeze operatiunile, spun oficialii companiei.
Romtelecom, cel mai mare angajator de pe piata locala de comunicatii - cu peste 10.000 de angajati la finele anului trecut, incearca sa ajunga la un acord cu aproximativ 600 de angajati, in special tehnicieni din teren, carora le ofera sume ce ajung pana la 14.000 de euro pentru a-si da demisia din companie. Acest program de plecari voluntare a fost lansat dupa ce in ianuarie alti 400 de oameni au fost transferati catre Ericsson.
Si dupa aceste reduceri, Romtelecom va avea de peste trei ori mai multi oameni decat companii ca Orange, Vodafone si cu aproape 3.000 mai multi decat rivalii de la RCS&RDS.
Argumentele aduse de administratia Romtelecom nu au detensionat insa relatia cu sindicatele, care au organizat la finele saptamanii un protest in fata sediului din Bucuresti al companiei, la care au participat 300 de oameni. Unul dintre organizatorii pichetului, Ioan Andrei, presedintele Federatiei Sidicatelor din Telecomunicatii, a declarat ca prin plecarea celor 600 de oameni s-ar mari considerabil volumul de munca per tehnician, caz in care s-a ajunge la o subnormare in munca, si automat va scadea si calitatea muncii prestate de lucratori.
Romtelecom a respins acuzatiile si a mentionat ca le-a cerut firmelor partenere sa angajeze o parte din oamenii care vor fi concediati.
Romtelecom, numarul unu pe piata locala de telefonie fixa, va continua programul de reducere a personalului in ciuda protestelor organizate de sindicate, in conditiile in care concurenta "acerba" de pe piata locala obliga compania sa-si eficientizeze operatiunile, spun oficialii compan