Ziarele locale de la Cluj scriu astăzi despre bilanţul celor două decenii al Forului Democrat al Germanilor din România, despre impactul programului Rabla, alegerile de la Bonţida şi Serbările Zăpezii de la Băişoara.
Boc şi „gârbăuanii” au pus beţe-n roate proiectelor nemţeşti
Deşi recunosc că situaţia lor în România e „un caz fericit”, germanii dezaprobă felul în care le sînt tratate iniţiativele. La evenimentul aniversar al filialei clujene a Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), invitaţii, de la consulul german la Sibiu pînă la preşedintele fondator al FDGR Cluj, au încercat să inventarieze reuşitele, dar şi nerealizările comunităţii germane din ţară, în ultimii 20 de ani. Dacă, la nivel principial, situaţia e mai fericită, proiectele puse la cale de nemţii din România, cu sprijinul celor din Germania, s-au confruntat, nu o dată, cu riscul de a fi stopate fie de conducerea ţării, fie din cauza mentalităţii locuitorilor. Mai multe în Foaia Transilvană.
Clujenii fac coada ca sa-si dea rablele.
10.000 de rable au fost casate într-o săptămână. Interesul pentru program se datorează faptului că un proprietar poate casa mai multe maşini, respectiv poate încasa contravaloarea a trei vouchere, fie efectiv sub formă de bani daca le vinde mai departe, fie sub formă de reducere dacă decide să achiziţioneze o maşină noua prin acest program. Detalii în Monitorul de Cluj.
Liberalii au câştigat Bonţida
Candidatul liberal Emil Cărhaţ s-a impus aseară, în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru postul de primar al comunei Bonţida, ne-au declarat aseară târziu surse liberale. “La primărie e sărbătoare, diferenţa este de peste 400 de voturi”, ne-au declarat sursele citate. Cărhaţ, primar interimar, a fost preferat de bonţideni în defavoarea Marianei Băgăcean (PDL). Alegerile parţiale de la