Doar 3% din deşeurile generate de români sunt reciclate. Iată ce arată un studiu realizat de Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă, în 2009. În România există două milioane de persoane care nu au acces la servicii de salubritate. Acest lucru face ca selectarea deşeurilor să devină şi mai complicată. O altă problemă este ce se întâmplă cu deşeurile depozitate în cele trei containere pentru hârtie, plastic şi sticlă ? Preşedintele Centrului de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă, Ionuţ Georgescu spune la emisiunea "Planeta Verde", de la RFI că după sortarea de acasă, mai există o selecţie făcută de firma de salubrizare. Aşa se explică de ce maşinile de gunoi amestecă hârtia, plasticul şi sticla, atunci când golesc cele trei containere pentru reciclabile.
Doar 3% din deşeurile generate de români sunt reciclate. Iată ce arată un studiu realizat de Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă, în 2009.
În România există două milioane de persoane care nu au acces la servicii de salubritate. Acest lucru face ca selectarea deşeurilor să devină şi mai complicată.
O altă problemă este ce se întâmplă cu deşeurile depozitate în cele trei containere pentru hârtie, plastic şi sticlă ? Preşedintele Centrului de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă, Ionuţ Georgescu (audio) spune la emisiunea "Planeta Verde", de la RFI că după sortarea de acasă, mai există o selecţie făcută de firma de salubrizare. Aşa se explică de ce maşinile de gunoi amestecă hârtia, plasticul şi sticla, atunci când golesc cele trei containere pentru reciclabile.
"În acest moment, cantităţile de deşeuri nu sunt atât de mari încât să justifice investiţii din partea salubristului, ca să aibă maşină galbenă, maşină verde, maşină albastră, aşa cum este în mod normal. În acest moment, el le strânge pe toate în aceeaşi maşină şi le duce la o staţie de sortare. Întotdeauna va exista