O surpriza placuta pentru bucurestenii care au trecut prin pasajul de la metrou Unirii. Ideea, dezvoltata de catre arhitectul Radu Negoita si echipa sa, a fost de a insera intre cele doua planuri orizontale un tavan din hartie “viu” care se misca gratie curentilor de aer. Scopul principal a fost cel de a neutraliza senzatia de apasare cauzata de proportiile tubului de legatura. "Cateva zile la rand l-am tot examinat si m-am tot intrebat cum as putea sa-l schimb. Asa a aparut ideea. Trebuia sa fie ieftin, usor fezabil, realizabil prin efortul unei echipe reduse numeric si rapid demontabil. Raspunsul a fost: topuri de hartie A3 si scoci", declara pentru HotNews Radu Negoita.
Rep: Cum a aparut ideea acestui "plafon in miscare"?
Radu Negoita: Tranzitez pasajul respectiv zilnic in drum spre birou. Ideea a aparut ca nevoie de rupere a monotoniei. Pasajul, renovat de curand, arata acum "curat", dar aparitia plafonului fals si problemele legate de dimensiunile structurii care il sustin au facut ca nivelul lui sa scada si sa te simti apasat. E un tunel destul de lung (aproximativ 70 de metri) si nu cred ca e placut pentru o persoana suferinda de claustrofobie, dar nici pentru un trecator obisnuit, psihologic vorbind.
Cateva zile la rand l-am tot examinat si m-am tot intrebat cum as putea sa il schimb. Asa a aparut ideea. Trebuia sa fie ieftin, usor fezabil, realizabil prin efortul unei echipe reduse numeric si rapid demontabil. Raspunsul a fost: topuri de hartie A3 si scoci.
Rep: Suna a improvizatie...
Radu Negoita: Asta a si fost. Am vrut sa ne distram, sa rupem putin monotonia si sa si vedem cateva reactii. Cu Metrorex-ul a mers foarte lin si ne-au ajutat cu draga inima. Le-am trimis un mail cu un render al pasajului gata "transformat" in care le spuneam ca vrem sa facem ceva efemer. M-am asumat responsab