A urmat studii în domeniul economic, însă pasiunea pentru gastronomie l-a ambiţionat să îşi deschidă propria pizzerie.
La vârsta de 19 ani a început să lucreze la o firmă străină din Bucureşti iniţial ca ajutor de bucătar, apoi a reuşit să ajungă bucătar. În acelaşi timp îşi urma şi studiile, ceea ce a făcut ca în timp să devină contabil la firma la care erau acţionari câţiva iugoslavi. Aici a reuşit practic să fure secretele meseriei de bucătar, mai ales să înveţe cum se prepară mâncărurile cu specific italian.
„La început mi s-a părut foarte greu pentru că nu ştiam absolut nimic, dar uşor, uşor am învăţat toate etapele, iar acum mi se pare pur şi simplu floare la ureche, dar ştiu că în orice moment tebuie să vin cu ceva nou că altfel devenim prea monotoni. În acest domeniu orizontul nu este limitat, putem veni întotdeauna cu ceva nou", ne-a spus Ionel Matei.
La această firmă din Capitală a lucrat timp de patru ani ca şi bucătar, apoi alţi patru ca şi contabil. După ce a considerat că a învăţat bine meseria de bucătar, a revenit la Buzău şi şi-a deschis o patiserie. Pentru aceasta a renunţat la locul de muncă pe care îl avea şi şi-a vândut chiar şi maşina. A riscat tot ce avea la acel moment, chiar dacă nu era prea încurajat de către cei din jur.
„Era o afacere profitabilă, la început aveam 4-5 angajaţi şi apoi am ajuns la 12, dar atrăgându-mă domeniul gastronomic, am preferat să mă direcţionez spre acesta", îşi aminteşte administratorul. Aici a început să prepare şi pizza, foarte apreciată de către toţi clienţii, apoi s-a extins cu livrările la domiciliu. „Aşa m-am gândit să deschid un spaţiu mult mai mare pentru că am simţit eu că cei care veneau aveau nevoie şi de un spaţiu unde să servească, dar visul era într-adevăr să am un local. În locul în care avaem patiseria, am găsit un spaţiu în care era un supermarket care falimentase. Majoritat