Nici nu a trecut bine "tsunami-ul" de dupa cutremurul din PSD, ca un alt seism se anunta in PNL.
Cine va conduce partidul in urmatorii ani, cine va reprezenta partidul la alegerile prezidentiale si cine va fi liberalul propus pentru functia de prim ministru sunt doar cateva dintre intrebarile care isi vor gasi raspunsul la Congresul PNL ce va avea loc in mai putin de o saptamana.
Dupa ce duminica Ludovic Orban si-a anuntat inscrierea in cursa pentru sefia PNL, numarul candidatilor a ajuns la trei si inca mai este destul timp pentru ca si altii sa isi exprime dorinta de a conduce partidul.
Insa care dintre cei trei are mai multe sanse, cine are sustinerea liberalilor si cine ar trebui sa stea in banca lui sunt cateva dintre intrebarile la care am incercat sa obtinem raspunsuri... direct de la sursa.
Orban, plusul de energie, hotarare, forta, concretete si substanta
Cel care s-a inscris duminica in cursa, Ludovic Orban, spune ca a luat aceasta decizie dupa ce s-a consultat cu mai multi colegi liberali, ca nu este contracandidatul nimanui, ci doar vrea sa ofere o alternativa.
"In general iau decizii si reactionez in baza unei analize foarte serioase si nu sunt influentat de un singur om si la baza deciziei a stat si consultarea unui numar semnificativ de membri ai PNL. Sunt candidat la presedintia PNL, nu contracandidez pe nimeni, candidez pentru a oferi PNL o alternativa care sa aduca un plus de energie, un plus de hotarare, un plus de forta, un plus de concretete si de substanta in discursul public", a declarat Orban, pentru Ziare.com.
Liderul PNL a mai spus ca sunt foarte importante alegerile prezidentiale din 2014, insa pana atunci mai importante sunt alegerile locale, obiectivul sau fiind de a obtine la nivel national 1.000 de primari liberali.
"In ce ma priveste, conside