In Statele Unite, 2.800 miliarde dolari au fost produsi in 2009 de companiile detinute de femei si implica 23 milioane de angajati directi sau indirecti ai acestor companii care reusesc sa demonstreze ca firmele detinute de femei nu mai reprezinta o chestiune de curaj.
Femeile au mai multa initiativa pentru a intra in antreprenoriat si sunt mai deschise la noi afaceri.
Motivatiile care stau la baza intrarii femeilor in afaceri sunt foarte diferite de cele ale barbatilor. Femeile sunt in cautarea unui loc unde isi pot scoate in evidenta calitatile. Pentru aceasta, majoritatea sunt dispuse sa isi asume un risc mai mare in cariera decat barbatii, sustin experti in antreprenoriat.
De asemenea, un motiv pentru care femeile isi incep propriile afaceri este ca multe dintre acestea sunt mame si vor sa lucreze mai putin pentru a se ocupa mai mult de familie. In timp ce multe dintre aceste afaceri opereaza un mediu “neobisnuit”, acestea totusi sunt la fel ca alte afaceri din punct de vedere al veniturilor, al achizitiilor si al marketing-ului. La fel ca si alte start-up-uri, investitia initiala este cruciala. Multe dintre acestea s-au dovedit a fi de succes si uneori au avut evolutii mai bune decat cele detinute de barbati, arata un studiul comandat de compania americana de investitii Venture Worthy.
Femeile conduc diferit companiile fata de felul in care o fac barbatii. Mai mult de jumatate dintre femeile antreprenor pun accentul mai mult asupra intuitiei cand vine vorba de analiza a pietei, ceea ce le permite femeilor sa vada oportunitati pe care in general barbatii nu le observa. De asemenea, natura feminina ofera un mix bun intre analiza si creativitate - punct critic pentru companiile start-up.
Femeile antreprenor isi dezvolta un stil propriu de a conduce. Acest stil de management nu are nimic din notiunile predefinite de compet