Recesiunea nu se simte numai la buzunar, ci şi la dinţi, mai ales la cei ai angajaţilor care lucrează în sectorul financiar, după cum a constatat un stomatolog scoţian.
Majoritatea pacienţilor care au trecut prin cabinetul dentistului Yann Maidment, din Edinburgh (Scoţia), raportau dureri severe de cap şi de dinţi, precum şi fracturi în special ale incisivilor şi molarilor, dezvăluie specialistul scoţian publicaţiei The Guardian.
Practic, dantura bieţilor oameni se măcina. Maidment spune că cei mai mulţi dintre pacienţii lui se plângeau de anxietate, din cauza ameninţării reducerilor salariale şi a pierderii locurilor de muncă. Ceea ce s-a şi întâmplat, de altfel. Probleme asemănătoare a observat şi la pacienţii cu meserii care îi obligau să călătorească mult timp, pentru că şi deplasările însemnau tot stres.
Or, în asemenea situaţii, cei mai mulţi dintre oameni au tendinţa de a "strânge din dinţi" pentru a-şi reprima furia sau îngrijorarea şi de a scrâşni inconştient, în timpul somnului, obicei întâlnit mai des la copii. "Asemenea situaţii pot provoca tensiune în organism, care se manifestă cu scrâşnitul din dinţi", a explicat specialistul, adăugând că "stresul este cel mai probabil cauza principală" a acestor manifestări. Maidment a mai spus că procentul celor afectaţi de măcinarea dinţilor a crescut de la 10%, la 20%, iar comenzile pentru protezele de protecţie a dinţilor, asemănătoare celor purtate de boxeri în timpul meciurilor, au crescut şi ele.
Recesiunea nu se simte numai la buzunar, ci şi la dinţi, mai ales la cei ai angajaţilor care lucrează în sectorul financiar, după cum a constatat un stomatolog scoţian.
Majoritatea pacienţilor care au trecut prin cabinetul dentistului Yann Maidment, din Edinburgh (Scoţia), raportau dureri severe de cap şi de dinţi, precum şi fracturi în special ale incisivilor ş