Presa internă scrie despre introducerea unor radare mai performante, despre "teroriştii"din 1989 care dau România în judecată şi despre zonele de risc ridicat de cutremur. Printre alte subiecte, ministrul Sănătăţii spune că taxa pe fast food va fi mai mică de 10% din preţul produsului, iar 40 de km de pădure vor fi defrişaţi pentru delimitarea graniţei cu Ucraina.
Radare noi, la vremuri de criză!
Coincidenţă sau nu chiar de 1 Martie- 449 de radare noi şi ultra-performante vor fi puse la lucru pe şoselele ţării. Nu e de joacă, căci noile aparate, montate pe autoturismele poliţiei din lotul Dacia Logan, sunt capabile să filmeze 60 de ore fără întrerupere. Radarele sunt dotate cu telecomandă prin cablu, ceea ce le permite poliţiştilor să acţioneze camera de la distanţă. Noile echipamente funcţionează chiar şi atunci când autoturismul vizat se afla la 1,6 kilometri, inclusiv noaptea. Şi, mare atenţie, nu sunt detectabile în timp util cu aparatele existente pe piaţă, atenţionează Jurnalul Naţional.
„Teroriştii” din ’89 dau în judecată România
În urmă cu două decenii, 16 cetăţeni sovietici (ucraineni) au căzut sub gloanţele Revoluţiei. Supravieţuitorii anunţă că vor acţiona statul român în instanţă, la CEDO, potrivit Evenimentul Zilei. După 20 de ani, rănile nu s-au închis decât la suprafaţă. Victimele din Ternopol sau Rovno visează la o compensaţie morală. Şi vor, înainte de toate, ca România să ştie că ei nu au fost terorişti, ci doar turişti nimeriţi în infern.
România, expusă la cutremure devastatoare
Pe o hartă de hazard seismic a Europei, România se află în zona cea mai expusă la cutremure devastatoare. Cea mai importantă dintre regiunile seismologice este Vrancea. Practic, această zonă este responsabilă de peste 90% din totalul cutremurelor produse în România, eliberând peste 95% din energia seismică, scrie Cotidianul.