Extinderea pe verticală prin mansardare reprezintă soluţia ideală pentru câştigarea unui plus de spaţiu, cu minimum de energie şi cu un buget redus. Mulţi clienţi optează pentru această variantă. Un pod poate fi folosit cu mult succes ca spaţiu locuibil principal. Amenajarea unei locuinţe în mansardă reprezintă o soluţie atractivă, mai ales în oraşe.
Pentru o mansardă de calitate, în primul rând trebuie să acorzi atenţie materialelor pe care le vei folosi, precum şi la modul în care acestea sunt puse în operă. Calitatea produselor este pusă în valoare de aplicatorii profesionişti. Aşadar, nu lăsaţi materiale valoroase pe mâna începătorilor, oameni buni la toate.
Izolare adecvată
Un prim aspect asupra căruia va trebui luată o decizie ţine de alegerea unei învelitori, potrivit lui Silviu Toba, director tehnic Final Distribution. De acest element depinde protejarea întregii clădiri. Este indicat să optaţi pentru o învelitoare etanşă. Ca preţ, un sistem complet oferit de compania amintită care cuprinde ţiglă metalică premium, accesorii, folie anticondens, sistem drenaj şi montaj ajunge la o valoare de aproximativ 25-30 euro pe metru pătrat.
Este indicat să folosiţi o folie anticondens montată sub învelitoare, potrivit lui Toba. Se apelează de obicei şi la o folie de interior pentru a proteja mansarda de vapori. Aceste folii pot îmbunătăţi termoizolaţia dacă sunt corect alese.
Preţul membranelor aferente sistemului de termoizolaţie care include folia anticondens şi bariera de vapori este de până la şase euro pe metru pătrat.
Lumina, un element cheie
Când demaraţi un astfel de proiect sunt mai multe aspecte pe care trebuie să le luaţi în considerare, potrivit specialiştilor Velux. Iluminarea spaţiului nou-construit este unul dintre acestea. În funcţie de datele specifice fiecărei mansarde se calculează şi aceşti parametri. Ferestrel