Comercianţii de pe Corso încearcă şă-şi atragă clienţii cu oferte şi preţuri care mai de care mai tentante. De la pisici care miaună în coş, papagali de plastic sau ursuleţi de pluş fabricaţi în China, şi până la mărţişoarele unicat, lucrate manual sau broşe suflate cu aur, toate pot fi găsite în aceste zile pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.
Citeşte şi:
Primul Mărţişor pentru „Adevărul de Seară“ Braşov
Tradiţia mărţişorului a scos şi în acest an sute de comercianţi în stradă, care vin cu oferte din ce în ce mai tentante. În total, 261 de persoane au primit acordul de a vinde „simbolurile primăverii“ în centrul oraşului, alte 23 de autorizaţii fiind acordate pentru pieţele sibiene. Ca în fiecare an, cele mai multe dintre produsele expuse fac parte din categoria prostului gust şi nu au nici cea mai mică legătură cu semnificaţia zilei de 1 Martie. Acestea au totuşi şi concurenţă, venită din partea comercianţilor de mărţişoare realizate manual, care dau dovadă de multă inventivitate. „Fiecare mărţişor trece prin mai multe etape până ajunge în forma finală. Pasta ceramică se modelează, se combină culorile, după care se bagă la cuptor, la o temperatură de 200 de grade. După aproximativ 30 de minute, acestea se scot şi se pun la rece. În funcţie de complexitate şi de model, un astfel de mărţişor poate fi realizat fie în cinci minute, fie într-o jumătate de oră“, ne-a explicat Raluca Armăsăreanu, care a reuşit să realizeze peste 400 de mărţişoare din ianuarie până în prezent.
Preţuri de criză
Fie că este vorba despre plasticurile kitschoase sau despre creaţii originale, oferta este pe gustul şi buzunarul tuturor. Preţurile pornesc de la 50 de bani şi pot ajunge la câţiva zeci de lei, în cazul mărţişoarelor suflate cu aur, iar ofertele promoţionale nu lipsesc nici ele. „Un mărţişor costă 3,5 lei, dar pentru că suntem într-o peri