Între zecile de măsuţe încărcate cu tot soiul de obiecte de care stă atârnat şnuruleţul alb-roşu, mărţişoarele ei poartă semnele imaginaţiei şi hazliului. Nu sunt nici „Made in China“, nici cumpărate angro de la vreun producător de kitschuri. Le lucrează personal, gândindu-se la ce i-ar plăcea să poarte.
Ţestoase, fluturi, flori, maimuţe, ouă ochi, măşti, omuleţi de zăpadă, cizmuliţe, margarete, litere, mov, albastru, roşu, portocaliu, galben, verde, roz, negru, maro... S-au strâns toate, s-au amestecat şi s-au aşezat în forme trăsnite, ignorând tiparul, zâmbind şi zgâindu-se la domniţele ce se abat din drum să le admire. În primăvara asta trebuie să se agaţe de vreo ureche, să se prindă de o bluză sau să-şi facă loc în jurul încheieturii unei mâini.
Denisa e studentă la Bucureşti. N-are nici o legătură cu artele, în afara imaginaţiei şi a poftei de joc. Când era mică, îi plăcea la nebunie să deseneze. Primele „modele“ au fost păpuşile, cu rochii colorate, fundiţe, podoabe sau haine de epocă. Cu doi ani în urmă, a început să-şi achiziţioneze materialele: pe unele le comanda pe net, pe altele le căuta în diverse magazine. A făcut rost de lut, tortiţe, zale şi... a început cu cercei. Îi picta, căutând inspiraţie la alţii, ca un copil care face primele lucruri imitând, ca un poet care compune primele versuri influenţat de canon. Un cont pe hi5 a devenit piaţa sa de desfacere şi „locul“ de unde au venit primele comenzi.
„Ţi-ai cumpărat o rochiţă şi vrei un set de accesorii cu model similar? E ziua unei bune prietene şi vrei să-i faci un cadou special? Ieşi în oraş şi ţi-ar plăcea să nu mai vezi cerceii tăi la alte persoane? Accesoriile lucrate manual sunt o soluţie simplă şi originală pentru toate aceste probleme“, îşi ispiteşte vizitatorii pe blog (http://innettebijoux.blogspot.com).
Acum, nu mai trage cu ochiul în curtea vecinilor.
„Fa