În Severin, anul acesta se caută obiectele unicat, confecționate manual din sticlă sau ceramică. Comercianții de mărțișoare trag cu dinții pentru profit maxim și se întrec în oferte care de care mai ieșite din comun.
Citeşte şi:
Primul Mărţişor pentru „Adevărul de Seară“ Braşov
Amplasate exact în centrul orașului, tarabele comercianților de mărțișoare se întind pe o distanță de zeci de metri. Veniți din toate colțurile țării, vânzătorii își ademenesc potențialii clienți cu tot felul de oferte, care de care mai surprinzătoare.
„Două mărțișoare un leu” sau „Iei 20 de mărțișoare și îți dau gratis încă 5”, sunt doar câteva dintre îndemnurile vânzătorilor, care se aud la tot pasul. Una dintre oferte i-a lăsat mască pe clienți. Violeta Bălălău, venită din Cujmir, are o cutie specială de unde îi lasă pe clienți să-și aleagă mărțișorul dorit și să plătească pentru el, cât îi poftește inima.
„M-am gândit să atrag mai mulți clienți și așa mi-a venit ideea. Oamenii sunt atât de încântați că îi las să aleagă ei prețul, încât plătesc, câteodată, mai mult decât mă aștept eu. Din păcate sunt și clienți mai zgârciți, care îmi oferă sume foarte mici, dar eu mă țin de cuvânt și îl vând cu cât vrea omul”, ne-a spus Violeta. Pentru toți comercianții, anul acesta este unul prolific. Vânzările sunt mari, iar cei mai mulți dintre vânzători se laudă cu profituri foarte bune.
Se poartă mărțișoarele unicat
Majoritatea vânzătorilor de la tarabele din Centru susțin că vând sute de bucăți zilnic. „Avem prețuri mici, dar dăm și câte 200 de mărțișoare pe zi. Într-o săptămână, s-au strâns ceva bani. Anul acesta e mult mai bine decât anul trecut”, susține Tudor Oblean, comerciant. Trendul din acest an este manufactura. Clienții preferă mărțișoarele unicat, lucrate manual, în sticlă sau ceramică. „Sunt mai frumoase și mai de efect. În plus, î