Sâmbătă, 27 februarie, în ajunul sărbătorii sfinţilor străromâni cuvioşii părinţi Ioan Casian şi Gherman, la Galaţi a avut loc o procesiune cu racla sfintelor moaşte ale Sf. Cuvios Casian, de la catedrala episcopală către biserica "Sfinţii Casian şi Gherman" situată pe faleza Dunării.
În continuarea pelerinajului, Înaltpreasfinţitul Casian Crăciun a oficiat slujba privegherii, rostind un cuvânt de învăţătură.
"Sfântul Cuvios Ioan Casian -considerat prin opera sa misionară şi duhovnicească, întemeietor al monahismului apusean - a avut un impresionant parcurs: călugărit la Bethleem, a ucenicit vreme de 14 ani, împreună cu prietenul său Gherman, pe lângă marii asceţi ai pustiului egiptean, a fost hirotonit diacon de Sfântul Ioan Gură de Aur, iar ultimii ani ai vieţii şi i-a petrecut în Occident, la Marsilia, unde a întemeiat, după modelul răsăritean de viaţă călugărească, prima mănăstire din Apusul Europei. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât sărbătorirea sa, împreună cu Sf. Cuvios Gherman, în fiecare an, la 28 februarie", se arată în comunicatul de presă trimis de Episcopia Dunării de Jos. Sâmbătă, 27 februarie, în ajunul sărbătorii sfinţilor străromâni cuvioşii părinţi Ioan Casian şi Gherman, la Galaţi a avut loc o procesiune cu racla sfintelor moaşte ale Sf. Cuvios Casian, de la catedrala episcopală către biserica "Sfinţii Casian şi Gherman" situată pe faleza Dunării.
În continuarea pelerinajului, Înaltpreasfinţitul Casian Crăciun a oficiat slujba privegherii, rostind un cuvânt de învăţătură.
"Sfântul Cuvios Ioan Casian -considerat prin opera sa misionară şi duhovnicească, întemeietor al monahismului apusean - a avut un impresionant parcurs: călugărit la Bethleem, a ucenicit vreme de 14 ani, împreună cu prietenul său Gherman, pe lângă marii asceţi ai pustiului egiptean, a fost hirotonit diacon de Sfântul