Căminele din Regie au devenit zonă cu risc ridicat din cauza Centrului de Evaluare şi Tratament a Toxidependenţilor „Sf. Stelian“, amplasat chiar între cămine.
Studenţii de la Medicină cazaţi în Căminul AII au cel mai mult de suferit de pe urma toxicomanilor care vin la centrul, amplasat perete-n perete cu căminul lor. Ei spun că dependenţii aflaţi sub tratament le-au vandalizat căminul, dau spargeri, iau metadonă şi heroină chiar pe holurile şi în băile comune ale căminului şi sunt violenţi.
„Acum câteva săptămâni au spart centrul xerox de la intrarea în cămin şi au furat tot ce se putea fura. Au reuşit să spargă şi câteva camere de cămin şi dacă uiţi să închizi uşa intră peste tine în cameră şi-ţi iau telefonul de pe masă. Foarte des îi găsim în baia care-i la comun sau pe holuri, unde se droghează. Se iau de fete şi vorbesc urât“, a spus Adrian Căliman, un student la medicină care locuieşte în căminul AII.
Studenţii cer să fie mutat centrul
Tinerii mai spun că nu au nici paznic şi nici uşa de la intrare nu se închide. „Acum s-a făcut o listă cu semnături prin care cerem rectoratului să mute centrul de lângă noi. Situaţia a devenit şi mai gravă după ce a fost închis un alt centru de dezintoxicare din zonă şi toţi dependenţii s-au adunat aici“, a spus Sebastian Croitoru, un alt medicinist.
Profesorii sunt şi ei de partea elevilor. „Nu este normal să fie un astfel de centru într-un campus studenţesc. O să cer primarului Oprescu să mute centrul în altă parte. Toate centrele de dezintoxicare sunt un punct de întâlnire între dealeri şi dependenţi de aceea nu au cum să fie zone sigure“, a declarat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“, prof. univ. Florian Popa.
Conducerea Centrului “Sf. Stelian” susţine că toxicomanii veniţi la tratament nu reprezintă un pericol şi că multe sunt exagerări. „Orice s-ar întâm