Cazurile în care datoriile dezvoltatorilor către constructori sunt plătite în apartamente sau terenuri început iasă la suprafaţă. Constructorii preferă să obţină chiar şi beneficii sub formă de active imobiliare, decât să deschidă un proces juridic de care dezvoltatorii pot scăpa cu uşurinţă prin solicitarea insolvenţei. După ce dezvoltatorii proiectului UpGround din Pipera au cedat printr-un acord de tip barter 60 de apartamente către firma Lufin Construct, unul dintre
Cazurile în care datoriile dezvoltatorilor către constructori sunt plătite în apartamente sau terenuri început iasă la suprafaţă. Constructorii preferă să obţină chiar şi beneficii sub formă de active imobiliare, decât să deschidă un proces juridic de care dezvoltatorii pot scăpa cu uşurinţă prin solicitarea insolvenţei.
După ce dezvoltatorii proiectului UpGround din Pipera au cedat printr-un acord de tip barter 60 de apartamente către firma Lufin Construct, unul dintre constructorii ansamblului rezidenţial, capital.ro a descoperit un nou caz, în care dezvoltatorul şi-a plătit datoriile faţă de constructor chiar cu terenul pe care urma să construiască un cartier de vile.
Compania Viarom Construct, parte a gupului francez Vinci, unul dintre cei mai mari constructori din lume, a aprobat în cadrul ultimei adunări a acţionarilor propunerea de preluare a dreptului de proprietate asupra unui teren localizat în comuna Clinceni, din vestul Bucureştiului, de la compania cu capital britanic Investment Solutions, pentru a stinge datoriile pe care Helios Development le are la Viarom.
Helios Development, deţinută de britanicii de la Investment Solutions, are în dezvoltare, în comuna Clinceni, ansamblul de vile English Village (foto), proiect lansat pe piaţă în octombrie 2007. În februarie 2009, compania trebuia să finalizeze prima fază a proiectului care constă în 10 vile individuale, 30