Mazăre: „Orice reparaţie o facem acum când temperatura nu permite nici măcar pornirea staţiei de asfalt înseamnă bani aruncaţi şi cercetări de la DNA. Vreau să vă spun să fiţi fericiţi! Dacă trăiaţi în Bucureşti..."
Primarul Radu Mazăre ne spunea săptămâna trecută, că ar trebui să fim fericiţi pentru că trăim în Constanţa. Să nu ne mai plângem că străzile sunt împânzite cu gropi şi să fim realişti: în alte locuri din ţară situaţia este mult mai gravă.
Aşa grăit-a Mazăre: „Care dintre dumneavoastră aţi fost în Bucureşti sau în alte oraşe ale ţării? Faţă de situaţia drumurilor din România, între oraşe şi în oraşe, noi stăm parfum. Cică da, da' trăim în Constanţa! Nu, trăim întâi în România, şi dup-aia în Constanţa". Însă, cum deocamdată trăim mai întâi în Constanţa, după aceea în România şi abia apoi, cu greu, în Europa, ne-am gândit să luăm la pas (sau la roată) oraşul pentru a vedea ce înseamnă străzi... „parfum". Pe strada I.L. Caragiale, aproape de bulevardul I.C. Brătianu, găsim un crater de toată frumuseţea, mustind de apă adunată în urma ploilor din ultimele zile. Cei mai puţin îndemânatici nu reuşesc să evite locul de îngropăciune pentru roată, iar cei care izbutesc, creează o coadă de toată frumuseţea, că doar nu poţi să depăşeşti groapa fără a aştepta să treacă şi cei care vin din sens opus. Dacă ajungi în Peninsulă, situaţia se agravează. Nicio stradă fără gropi - pare a fi sloganul zonei. Este adevărat, apa a acoperit găurile din asfalt, însă autoturismele suferă în tăcere. Întreaga zonă peninsulară este parcă bombardată. Strada Revoluţiei din 22 decembrie 1989 arată ca după... revoluţie. La orice pas sau metru parcurs la volanul maşinii, câte o hârtoapă te face să te zgâlţâi. Dar... mergi mai departe. Drumul se prezintă la fel până în Piaţa Ovidiu, loc emblematic pentru Constanţa. Dar... uitat de autorităţi. Ovidiu, de pe soclul său parcă veghe