Comuna Bonţida, aflată la 25 de kilometri de Cluj Napoca, a fost duminică scena unei cumplite bătălii electorale între candidaţii PDL şi PNL. Câştigător al alegerilor a fost desemnat candidatul PNL, Emil Cărhaţ, care a obţinut 1.502 voturi în timp ce Mariana Băgăcean, de la PDL, a obţinut doar 1.116 voturi. Sursa: Mihai Șoica La Bonţida, acuzaţiile de fraudă electorală sau mită electorală au fost la ordinea zilei. La numărarea voturilor, voturile din urnă era cu mult mai multe decât numărul votanţilor înscrişi pe listele electorale.
Cu toate acestea, alegerile au fost validate deoarece numărul de voturi care erau în plus nu putea duce la schimbarea rezultatului final. „I-am dat pace aşa cum îi pentru că nu se putea întoarce nimic”, spune candidata PDL, Mariana Băgăcean.
Băgăcean se plânge de faptul că în timpul campaniei electorale a fost atacată într-un mod total nedemn. „Am fost partenera de viaţă a fostului primar. Nu ne-am căsătorit pentru că la un moment dat am avut un deces în familie iar mai apoi, a decedat el. Am vrut să candidez pentru a duce proiectele lui mai departe. Am fost atacată de părinţii fostului partener de viaţă care m-au acuzat că vreau să le fur averea şi cred că această acuzaţie a contat dar lucrurile sunt total false. Am investit alături de el mulţi bani şi acum nu vreau să îi pierd”, mai adaugă Mariana Băgăcean. Mită electorală: băutură fără limită la discotecă Înţelegerile de la nivel înalt, din parlament sau guvern, nu funcţionează în micile comune unde fiecare organizaţie politică îşi urmăreşte doar propriul interes. La Bonţida, PDL a încheiat o înţelegere cu UDMR, dar a fost trădat “pe faţă” de partenerul politic.
„Înţelegerea era ca un consilier local al UDMR să ajungă viceprimar, iar ei să ne susţină la alegeri, dar ajutorul nu a mai venit. Din cei 500 de maghiari doar câţiva au votat cu