Fotograful Peter Parker, alter-ego-ul lui Spider Man se va confrunta la rândul său cu efectele crizei globale şi va rămâne fără serviciu, scrie CNN. Sursa: marvel.com
“Va continua să salveze oraşul de răufăcători, deşi abia îşi mai poate permite să aibă un acoperiş deasupra capului”, a spus Steve Wacker, senior editor al “Marvel Comics”, site-ul de benzi desenate care promovează personajul Spider Man.
Ce-i drept, Parker a fost încă de la început un personaj care s-a confruntat cu problemele cetăţeanului obişnuit, adaugă Wacker. Mătuşa lui era mai mereu bolnavă, el avea probleme cu prietena şi nu o dată s-a confruntat cu şomajul. De asemenea, povestea lui Spider-Man se construieşte în contextul evenimentelor sociale actuale.
Cei care dau viaţă personajului au pus la cale o strategie de adaptare a acţiunii la realităţile vremii, astfel că, pe viitor, Peter Parker va trebui să apeleze la tot felul de şmecherii pentru a-şi putea plăti facturile şi a-şi cumpăra diluant şi alete materiale necesare păstrării în bune condiţii a costumului de super erou.
Un CV bogat
Potrivit biografiei postate pe site-ul Marvel Web, experienţa lui Parker este vastă. A lucrat, pe rând, ca fotograf, asistent al unui antrenor de liceu, profesor de ştiinţă, cercetător ştiinţific, iar printre diplomele sale se află şi una de biofizician, precum şi o alta care atestă absolvirea unor cursuri postuniversitare de biochimie.
Cu siguranţă, însă, nu a putut trece în CV şi celelalte aptitudini: putere supranaturală, aderenţa la orice suprafaţă, abilitatea de a se deplasa cu o viteză uimitoare, ajutat de o reţea de fire, precum şi capacitatea de a prevedea pericolele.
Primele benzi desenate cu Omul Păianjen au fost publicate în 1963.