Marele salon internaţional al noilor tehnologii de la Hanovra şi-a deschis porţile într-un context de optimism, după ce anul trecut a fost unul dificil pentru informatică, din cauza crizei economice. Interesul publicului pentru Internet şi informatică este considerat un bun indicator al stării economiei. Piaţa noilor tehnologii pare într-adevăr să iasă din marasmul de anul trecut, iar salonul de la Hanovra este un veritabil test în această privinţă. Circa patru mii de expozanţi sunt prezenţi la salon, reprezentând 68 de ţări. Practic, toate marile firme sunt prezente la acest rendez-vous, de la IBM la Microsoft, de la Vodafone la Fujitsu, de la Nokia Siemens Network la Google. Specialiştii spun că după 18 luni de stagnare, afacerile redemarează în acest domeniu, în frunte cu investiţiile, fapt vizibil în mai toate ţările europene şi în orice caz în Germania, Marea Britanie şi Franţa.
Marele salon internaţional al noilor tehnologii de la Hanovra şi-a deschis porţile într-un context de optimism, după ce anul trecut a fost unul dificil pentru informatică, din cauza crizei economice. Interesul publicului pentru Internet şi informatică este considerat un bun indicator al stării economiei.
Piaţa noilor tehnologii pare într-adevăr să iasă din marasmul de anul trecut, iar salonul de la Hanovra este un veritabil test în această privinţă. Semn al importanţei pe care o au noile tehnologii în sfera economică, salonul a fost inaugurat luni seară chiar de cancelarul Angela Merkel, împreună cu şeful Guvernului spaniol, José Luis Zapatero, dat fiind că Spania este anul acesta invitatul de onoare al salonului.
Circa patru mii de expozanţi sunt prezenţi la salon, reprezentând 68 de ţări. Practic, toate marile firme sunt prezente la acest rendez-vous, de la IBM la Microsoft, de la Vodafone la Fujitsu, de la Nokia Siemens Network la Google.
Specialiştii spun că