Democrat-liberalii s-au întrecut să-i găsească premierului o acoperire legală pentru directorii din deconcentrate, tăind microfonul opoziţiei. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Clientela politică instalată la şefia deconcentratelor poate să stea liniştită în continuare. Şi dinspre gu vern, şi dinspre parlament funcţiile le sunt garantate chiar dacă nu mai au nicio acoperire legală, după expirarea termenului dat de Curtea Constituţională pentru reglementările în domeniu.
Dinspre Palatul Victoria vidul legislativ se traduce prin faptul că şefii de deconcentrate pot să-şi vadă liniştiţi de lucru în continuare . La parlament, PDL-iştii lucrează de zor să scoată o lege pentru a-i scăpa de problemele de legalitate.
Ei au impus ieri în Camera Deputaţilor un act normativ în acest sens promovat de guvernul Boc şi trecut rapid prin Senat, după ce au forţat intrarea pe ordinea de zi.
Şedinţă contestată
Comisia de administraţie pe care o conduce Sulfina Barbu (PDL) s-a reunit la prânz şi a votat legea lui Boc în regim de urgenţă. Convocarea şedinţei a fost un motiv de dispută, Sulfina Barbu fiind acuzată de Valeriu Zgonea (PSD) şi Ludovic Orban (PNL) că a încălcat articolul din regulament potrivit căruia biroul comisiei stabileşte ordinea de zi.
Barbu susţine, însă, că programarea şedinţei, prin excepţie, pentru ieri după-amiază, s-a votat în plenul comisiei săptămâna trecută, pe 23 februarie. „Nu biroul comisiei aprobă ordinea de zi, ci plenul comisiei. Iar în comisie nu s-a opus nimeni”, ne-a declarat aceasta.
Explicaţia este contrazisă de Ionel Palăr (PNL), vicepreşedinte al comisiei: „Dacă a existat un vot al comisiei, trebuie să producă şi un document. Eu, care sunt membru al biroului permanent al comisiei, nu ştiu nimic despre o astfel de decizie”.
Replici tăioase
Con