Premiera mondială din rugby, transmisia live 3D a partidei Anglia-Irlanda (16-20), nu a avut acelaşi ecou în presă ca partida Arsenal- Manchester United, difuzată în ianuarie prin aceeaşi tehnologie
Cîteva mii de fani au avut ocazia să asiste sîmbătă seară, în 39 de cinematografe din Anglia şi unul din Irlanda, la Dublin , la o premieră rugbystică: prima transmisie live 3D a unui meci din Turneul celor 6 Naţiuni, Anglia-Irlanda.
Chiar dacă reacţiile spectatorilor 3D au fost extrem de favorabile, ziarele din Irlanda nu au alocat aceleaşi spaţii evenimentului, aşa cum o făcuseră pe 31 ianuarie, cu ocazia unei ale premiere mondiale: meciul Arsenal-Manchester United, live, 3D, în 8 pub-uri.
O explicaţie: prezenţa fostului premier al Irlandei, Bertie Ahem, într-unul din acele pub-uri, la Dublin, alături de 200 de fani care au urmărit atunci toată partida de fotbal în picioare. "Parcă mă aflam pe stadion într-un scaun şi mă plimbam cu el printre sectoare", a descris senzaţia un fan de-al lui Manchester.
2.000 de euro apreciază specialiştii că va costa prima generaţie de televizor 3D, disponibil din vara acestui an
Unghiuri diferite de transmisie
Norocoşii care au urmărit partida de rugby de sîmbătă în format 3D au avut surpriza să constate acasă, cînd au văzut apoi pe TV rezumatul partidei, că unghiurile transmisiei 3D au fost cu totul altele. Într-adevăr, cele doar trei camere speciale ale BBC au fost situate pe partea opusă cu a majorităţii celor din transmisia standard.
Diferenţe faţă de o transmisie TV clasică:
- lipsa statisticii grafice, existînd doar grafică de bază, una însă excepţională (scor, minut, embleme echipe tridimensionale);
- camere TV mult mai puţine (3 faţă de 10-12 în mod normal);
- camerele (lentilele) trebuie să fie protejate excepţional împotriva pic