Grupul Şcolar "Anghel Saligny" a primit ieri vizita reprezentanţilor a patru şcoli tehnice din: Slovenia, Finlanda, Germania şi Turcia, în cadrul unui proiect Leonardo, a cărui temă vizează automatizările industriale şi implicit mecatronica.
Întâlnirea cu elevii şi profesorii a debutat cu o prezentare în power point a sărbătorii mărţişorului, apoi a României, după care s-a trecut la discuţii pe tema proiectului. Profesoara Michaela Grădinaru a precizat că interesul Grupului Şcolar brăilean este mare pentru că o parte din materialele dezvoltate în cadrul lui pot fi utilizate ca suport auxiliar pentru o arie largă de specializări din domeniul electric şi pentru specializarea Tehnician operator tehnică de calcul. "Proiectul oferă posibilitatea unui dialog intercultural, aplicarea în fapt a conceptului de cetăţenie europeană şi un schimb activ de experienţă între profesorii şi elevii din aceste instituţii", a explicat şi prof. Florin Grădinaru, coordonatorul proiectului.
Precedentele întâlniri de proiect s-au derulat la Berlin, Antalya şi Joensuu, iar la ele au participat profesori şi elevi. Pentru implicarea în activităţile practice desfăşurate cu elevii şi abilităţile demonstrate pe durata vizitelor de proiect, profesorii Florin Grădinaru, Michaela Grădinaru şi Adrian Ştefan primesc certificate Europass de mobilitate europeană. La evenimentul de ieri au participat inspectorul şcolar general adjunct Romeo Mocanu, inspectorul de specialitate Dana Turcu şi directorul Grupului Şcolar, prof. Petruţa Simionescu. Grupul Şcolar "Anghel Saligny" a primit ieri vizita reprezentanţilor a patru şcoli tehnice din: Slovenia, Finlanda, Germania şi Turcia, în cadrul unui proiect Leonardo, a cărui temă vizează automatizările industriale şi implicit mecatronica.
Întâlnirea cu elevii şi profesorii a debutat cu o prezentare în power point a sărbătorii mărţişoru