30 de hectare de spaţiu verde, sute de copaci şi vegetaţie. Este vorba despre ultima pepinieră a Capitalei. Nu va mai purta acest nume pentru că va fi transformată într-un cartier rezidenţial. Arborii vor fi seceraţi, în locul lor fiind construite 21 de blocuri, două dintre acestea având 45 de etaje.
Bucureştenii mai aveau o singură pepinieră, cea din Sectorul 2 - Tei Toboc, de care nimeni nu se atinsese până acum. Din păcate, a venit şi ziua în care aceasta a fost ochită de băieţii deştepţi şi tranşată după bunul plac. 30 de hectare de spaţiu verde vor fi defrişate dintr-un total de 74 pentru a face loc unui complex rezidenţial.
Greşelile au început din 2000, când s-a făcut Planul Urbanistic General, pepiniera nefiind trecută în totalitate drept spaţiu verde, deşi acest lucru era evident. Doar o parte nesemnificativă şi-a păstrat încadrarea de zonă verde.
Motivul a fost că pe spaţiul respectiv erau înregistrate unele dosare de revendicare. Însă lucrurile puteau fi rezolvate dacă proprietarii erau despăgubiţi sau primeau la schimb alte terenuri. Lanţul "slăbiciunilor" a continuat în 2007, când consilierii generali au aprobat un plan urbanistic zonal prin care permiteau ca pe 30 de hectare din Pepiniera Tei-Toboc, situată pe Şoseaua Petricani nr. 128-154, să se construiască un cartier de lux. Firma beneficiară este SC AIC LAND DEVELOPMENT SA, aceasta vrând să construiască şase clădiri, parter plus 30 de etaje, două cu 45 de etaje, şapte blocuri cu 22 de etaje, şase înalte cu 12 etaje.
Au urmat trei planuri urbanistice de detaliu aprobate de Consiliul Local al Sectorului 2, care permiteau cele enumerate mai sus. Trebuie precizat faptul că punerea în posesie a fost făcută în baza Legii 18, prima restituire fiind dată la 27.01.2004 domnului Constantin Mardalescu. Terenul a fost vândut de două ori, ajungând