Singurul român înscris la Maratonul Polului Nord a început numărătoarea inversă înaintea cursei de 42 de kilometri. De astăzi într-o lună, Andrei Roşu (33 de ani) va trebui să-şi înfrunte cea mai mare teamă, zborul cu avionul, pentru a-şi împlini visul, să alerge în cel mai nordic maraton din lume.
Andrei se trezeşte la 6.15, mănâncă o banană şi bea un pahar de apă cu o lingură de miere, iar 15 minute mai târziu îşi începe alergarea. Iese din strada Occidentului în Calea Victoriei, ajunge în Bulevardul Aviatorilor, trece de Piaţa Charles de Gaulle, iar la Ambasada
Chinei face stânga pe strada Nicolae Caramfil.
La podul de la Băneasa intră pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti şi porneşte înapoi până la Casa Presei, unde intră pe Şoseaua Kiseleff şi ajunge, din nou, pe Calea Victoriei, în jurul orei 8.00. Apoi pleacă la serviciu, o bancă cu sediul în zona Aviaţiei. Face asta la fiecare două zile.
Şi-a stabilit programul de antrenament cu ajutorul celui mai „bun profesor", internetul, care l-a ajutat să-şi organizeze timpul rămas până la maratonul din 7 aprilie. Combină alergările de dimineaţă cu antrenamentul la sala de fitness şi cu câteva vizite într-un depozit frigorific de la marginea Bucureştiului, ca să testeze rezistenţa echipamentului la temperaturi între -25 şi -28 de grade Celsius. În februarie s-a înscris într-un club dedicat maratoniştilor amatori, Ro Club Maraton, al cărui preşedinte, medicul nutriţionist Şerban Damian, l-a ajutat să-şi facă dieta de antrenament cu şase mese pe zi.
Câinii din Herăstrău
Deşi i-a plăcut întotdeauna să alerge, Andrei s-a apucat de jogging de-abia după ce a devenit „băiat de birou", în 2001. Atunci a renunţat la domeniul muzical, în care intrase odată cu lansarea formaţiei Gaz pe Foc, din care a făcut parte, şi s-a angajat într-o bancă. La început alerga împreună cu un văr cei şase kilometri din jur