Pielea se află într-un proces continuu de regenerare. Astfel, celulele noi le înlocuiesc pe cele îmbătrânite, care mor şi rămân pe piele. Tocmai de aceea este nevoie de gomaj, care are rolul de a îndepărta celulele moarte, care aglomerează pielea şi blochează porii.
Gomajul nu doar că îndepărtează celulele moarte, ci ajută şi la detoxifierea pielii, estomparea cearcănelor şi stimularea circulaţiei sangvine şi limfatice. Potrivit Vivianei Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med, gomajul este metoda uşor abrazivă prin care se aplică direct pe piele substanţe ce determină o îndepărtare a ţesutului epidermic până la nivelul stratului cornos.
EXFOLIERE CU SARE DE MARE
Folosită frecvent în saloanele de înfrumuseţare, sarea de mare este o metodă de exfoliere practică şi la îndemâna oricui. Poţi folosi sarea de mare aromată pe care o găseşti în comerţ sau o poţi aroma chiar tu cu uleiuri esenţiale naturale. Aplică ulei de măsline pe tot corpul, apoi masează-ţi pielea cu sarea de mare. Însă fiţi atente ca sarea să nu fie prea grunjoasă, pentru că agresează pielea. După exfoliere, aplicaţi fie ulei de măsline, fie o cremă puternic hidratantă.
ÎN FUNCŢIE DE TEN
Persoanelor cu ten acneic, seboreic le este recomandat gomajul pe baza unei măşti. La o lingură de mălai se adaugă un albuş de ou şi zeamă de lămâie. Persoanele cu ten normal sau uscat pot opta pentru o mască dintr-o lingură de mălai, o linguriţă de miere de albine şi un albuş. Ambele se lasă 15 minute pe faţă, după care se îndepărtează cu apă călduţă, nicidecum fierbinte.
IAURT+CAFEA
Reţeta este simplă. Ingredientele: o linguriţă de iaurt, o linguriţă de suc de lămâie, o lingură de miere, o lingură de cafea. Toate acestea se amestecă şi se aplică pe faţă. Lăsaţi să se usuce puţin şi frecaţi uşor şi circular, după care clătiţi cu a