Carnea de pui nu lipseşte din frigiderul sau congelatorul nici unei gospodării din lume. Pieptul de pui, în special, este unul dintre cele mai populare ingrediente pentru mâncăruri, fiind nu doar uşor de preparat, ci şi gustos şi plin de proteine.
Cel mai mare avantaj al pieptului de pui este acela că poate fi folosit pentru gătirea unei game de preparate, de la sandvişuri şi până la fripturi pretenţioase. Unii preferă să mănânce carnea de pui condimentată numai cu sare şi piper, pentru că astfel numărul caloriilor este menţinut la un nivel minim. Alţii însă obişnuiesc să prepare pieptul de pui în amestec cu diverse feluri de legume şi sosuri, uitând de aportul caloric şi concentrându-se pe gust şi savoare. Oricare ar fi însă preparatul preferat, fiecare gospodină îşi doreşte ca mâncarea să conţină carne fragedă, care să se topească în gură şi care să răsfeţe papilele gustative.
Este foarte uşor să gătiţi în aşa fel încât pieptul de pui să fie întotdeauna fraged şi gustos, trebuie doar să cunoaşteţi câteva sfaturi practice, uşor de pus în aplicare. Veţi constata nu doar că pieptul de pui este foarte moale şi fraged, ci şi că mâncărurile au un gust cu mult mai bun ca până acum, iar familia dumneavoastră vă va lăuda calităţile de gospodină.
Piept de pui fraged
Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să alegeţi cu atenţie carnea de pui pe care o cumpăraţi. Deşi pieptul de pui dezosat este mai practic şi mai uşor de preparat, este recomandat să cumpăraţi produsul cu tot cu os. Astfel, carnea va avea un gust mai bun. În plus, se recomandă să cumpăraţi piept de pui cu tot cu piele. După ce carnea se prepară, puteţi îndepărta pielea, dacă vă temeţi să nu vă crească nivelul colesterolului, însă grăsimea existentă în piele va conferi o aromă şi un gust speciale. Trebuie să ştiţi însă că, dacă gătiţi cu carne cu piele, mâncarea nu