Mureşeanca lucrează ca bucătar-şef la Pensiunea „Ana” şi a participat la numeroase concursuri gastronomice în ţară şi străinătate. Cel mai recent titlu obţinut a fost Menţiune la Campionatul internaţional de gătit în aer liber.
Măriuţa Covrig a iubit gastronomia de mică. „O ajutam mereu pe mama în bucătărie, îmi plăcea s-o văd cum găteşte. Cel ami mult îmi plăcea cum făcea papricaşul de pui, reţetă pe care am păstrat-o şi eu”, spune bucătăreasa. Primul contact cu lumea bucătăriei l-a avut după finalizarea liceului, când a ajuns să lucreze ca vânzătoare într-o cofetărie.
„Eram înconjurată de dulciuri şi îmi doream mult să le pot face şi eu. Am ajuns să lucrez în cadrul Laboratorului de Stat, care aproviziona la vremea aceea toate cofetăriile din oraş”, spune Măriuţa Covrig. În cei opt ani de zile, cât timp a lucrat ca şi cofetar, mureşanca a învăţat numeroase reţete de dulciuri, printre care şi papanaşii, pentru care Pensiunea „Ana” este renumită în întreg oraşul.
Bucătăria italienească
La sugestia unui prieten Măriuţa Covrig a plecat la 27 de ani în Ungaria, unde a lucrat ca şi ajutor de bucătar într-un restaurant cu specific italian. „Acolo am învăţat de la maestrul bucătar, care era italian de origine , să gătesc paste, fructe de mare, fripturi şi salate. Îmi plăcea mult să prepar pastele, mai ales că maestrul le gătea în cadrul restaurantului, după reţete tradiţionale”, povesteşte bucătăreasa. După cinci ani de bucătărie italinească, Măriuţa Covrig a revenit în ţară, iar după doi ani s-a angajat la Pensiune „Ana”.
Imaginaţie, principala calitate a bucătarilor
Pensiunea are în meniu atât preparate tradiţionale româneşti cât şi italiene, astfel că Măriuţa Covrig s-a adaptat foarte uşor noului loc de muncă, iar pe parcurs a ajuns bucătarul-şef al unităţii.
„Schimbăm des meniul aici, aşa că am