Şoferii care îşi strică maşinile din cauza astfaltului nu au curaj să dea în judecată primăria. Proprietarii maşinilor au toate şansele să câştige în instanţă, dacă au dovezi, martori şi un avocat bun. Un asemenea proces durează aproximativ şase luni.
Deşi gropile de pe şosea le toacă nervii şi le strică maşinile, şoferii olteni nu îndrăznesc să înceapă un război cu Primăria Slatina, pentru a-şi cere drepturile. Până acum, niciun slătinean nu a dat în judecată municipalitatea să îşi recupereze pagubele produse de asfaltul ciuruit. Alţi şoferi din ţară, mai curajoşi, au câştigat procesul şi au primit banii cheltuiţi pentru repararea maşinii distruse de gropi. Avocaţii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să adune probe solide şi să îşi ceară drepturile în instanţă. „Pe lângă dovada de la service-ul auto, şoferul are nevoie şi de martori care să confirme că maşina a fost avariată din cauza gropilor. Un asemenea proces nu ar trebui să dureze mai mult de şase luni, iar proprietarul maşinii ar trebui să aibă câştig de cauză. Soluţia este însă imprevizibilă, în România se poate întâmpla orice. În ţară au fost şoferi care au câştigat asemenea procese“, a explicat avocatul Gelu Voicu.
Gropi de doi metri pe Ecaterina Teodoroiu
La intrarea în Slatina, pe strada Ecaterina Teodoroiu, zeci de gropi uriaşe îi întâmpină pe şoferi. Opresc maşinile şi scot capul pe geam să înjure, când văd aparatul de fotografiat. „Aşa, pozaţi-le, să le vadă şi ei în ziar, poate o să le astupe. Cred că sunt 100 de gropi pe strada asta. Nu ai pe care să o ocoleşti, le iei pe toate la rând. Mi-am distrus maşina pentru că fac naveta în oraş şi trec zilnic pe aici. Niciodată nu a arătat drumul ăsta aşa“, se plânge Dorel Stancu, din Coteana.
Primăria Slatina spune că va reface astfaltul din zonă în cel mai scurt timp. „Pentru cartierul Steaua am alocat 80 de miliarde de le