Cu 15 tehnicieni înlocuiţi în sezonul actual suntem lideri în Europa. Mircea Rădulescu propune o nouă lege: maximum doi antrenori pe an la un club. Preşedinţii din România sunt iuţi la mânie. E de ajuns ca echipa să nu câştige două‑trei meciuri la rând că imediat se ia în discuţie schimbarea antrenorului.
În sezonul actual, preşedinţii noştri de cluburi au înlocuit 15 tehnicieni, situaţie care ne clasează pe primul loc în Europa la acest capitol. Cei mai mulţi dintre antrenori au fost concediaţi, însă există şi câteva cazuri, precum Dan Petrescu sau Sorin Cârţu, care au plecat de bunăvoie. Echipele care au schimbat cel mai des antrenorii sunt Dinamo, Universitatea Craiova şi Gloria Bistriţa, fiecare dintre cluburi recurgând la a treia numire de antrenor de la startul ediţiei 2009-2010.
Se mai anunţă două modificări
În acest moment mai sunt cel puţin doi antrenori ce ar putea renunţa la posturile lor. Primul e Adrian Falub, de la Unirea Alba Iulia, care a primit un termen de graţie de două-trei etape pentru a redresa situaţia echipei. Al doilea e rapidistul Nicolae Manea, care e nemulţumit de faptul că nu e susţinut de conducere şi mai e şi contestat de o parte a suporterilor. Nici Stoichiţă la Steaua sau Sabău la Timişoara nu sunt aşa siguri de funcţiile lor.
Pustai e cel mai longeviv
Gaz Metan Mediaş se poate lăuda cu acelaşi antrenor de trei ani. Cristi Pustai a promovat echipa din Liga a doua, apoi a menţinut-o în prima divize ajutat şi de retrogradarea Argeşului, iar în acest sezon formaţia ocupă un loc „călduţ" la mijlocul clasamentului, fiind pe poziţia a zecea. „La bugetul clubului, nu cred că putem să cerem mai mult. De aceea cred că e momentul ca în această vară să fac pasul spre o echipă cu pretenţii mai mari", a afirmat Pustai.
O nouă Lege Rădulescu
Probabil că ar fi fost şi mai multe schimbări de antrenori, dacă n